zondag 22 oktober 2017

Onze eerste schooldag!

We zoeken met elke letter van het alfabet een jongensnaam.

Onze eerste schooldag was een speciale 1 september! Veel van onze moslimvrienden vierden thuis het offerfeest! Veel? Eigenlijk niet! Blijkbaar waren ze allemaal héél nieuwsgierig naar dat zesde leerjaar, het laatste jaar op de Boomhut! Juf Kristel genoot alleszins van de rijkelijke opkomst!

We gooiden ons die dag samen met het vijfde leerjaar. En dat was ook alweer speciaal... Waar was ons juf Nele gebleven? Oef niet ver weg... aan de overkant van de speelplaats in het tweede leerjaar B. Maar met juf Ann beloofde het ook een superleuke dag en een superleuk jaar te worden!!!

Samen met meester Thomas staken de juffen het spel 'Eén tegen allen' in elkaar. Op een groot stuk behangpapier stonden tal van opdrachten die de leerlingen van vijf én zes moesten vervullen! En ja... er stonden heel wat knettergekke dingen bij. We geloofden onze ogen niet! Vol enthousiasme gingen we aan de slag. 

Annabel uit het vijfde tracht een vierkante meter gras kort te knippen.


Wat konden de juffen en de meester genieten van die bezigheid, dat samenwerken, die lachende gezichten, ... ! Het toppunt van de dag was toch wel die drie minuten zwijgen! En meester Thomas maar mopjes tappen! Het was hilarisch!
En... tot slot... de leerlingen haalden het jammer genoeg niet van de leerkrachten! Te veel opdrachten? Toch nog verder oefenen dit jaar op goed samenwerken! Maar het belangrijkste was dat we allemaal super hebben genoten van deze eerste schooldag in het laatste jaar op De Boomhut!Oumaima en Yani proberen een stukje zeep helemaal op te wassen!

Hier tekenen we de omtrek van elke leerling op de speelplaats

Ondertussen las Tobias voor uit een sprookjesboek! Dat moest 1 uur ononderbroken! Gelukkig werd hij afgelost!
En maar verder tekenen....
Hier namen de stoere boys de zeepopdracht over!
En nog wat overleggen. Sierwan moest een liefdesbrief schrijven. Emre kijkt of het goed genoeg is.
Met de hele groep een olifantenmars rond de hele speelplaats! Lastig....
En ook met elke letter van het alfabet moest er een dier gevonden worden. 


Hawincan probeert haar naam te schrijven met haar tenen!! Onleesbaar! Oefenen maar!


Ook de anderen probeerden hun naam 'schoon' te schrijven!
Trek 20 extra kledingstukken aan! Tobias nam deze opdracht op zich! Pfff zweten zeg...Geen opmerkingen:

Een reactie posten